Ga direct naar de inhoud.

Workshops

Workshops

1. Hoe verkoop ik mijn bedrijf? - AenF Partners

Wat komt er allemaal kijken bij de verkoop van een bedrijf? Van het bepalen van een goede vraagprijs, het vinden van een geschikte koper tot een slimme onderhandelingsstrategie. Aan de hand van de ervaringen van een ondernemer die zijn bedrijf onlangs heeft verkocht zal open en eerlijk worden ingegaan op de belangrijkste aandachtspunten en mogelijk valkuilen   

Lees meer

2. Een succesvolle deal - Marktlink

In de huidige overnamemarkt is de concurrentie groot: private equity partijen en strategische kopers zijn actiever dan ooit. Juist in deze marktomstandigheden is creativiteit nog belangrijker geworden en zijn zaken als netwerk, overtuigingskracht en onderhandelingsvaardigheden cruciaal voor het vinden van een geschikt bedrijf om over te nemen - en het slagen van de deal.

Lees meer

3. Bedrijfsoverdracht: zakelijk & privé! - Van Lanschot

Het managen van de financiële relatie tussen de onderneming en de ondernemer in privé. Waar moet u als ondernemer in privé goed op letten voor, tijdens en na de verkoop van uw bedrijf.

Lees meer

4. Succesvol opvolgingstraject via een MBI - BuyInside

Of u nu een bedrijf ter overname zoekt of juist opvolging voor uw eigen bedrijf: in deze workshop staat het specifieke proces van de Management buy in (MBI) centraal. Hoe kunt u zich als MBI-er of verkoper verzekeren van een succesvol opvolgingstraject?

Lees meer

5. Juridische tips - Yur Advocaten & Consultants

Welke juridische aspecten komen er allemaal kijken bij het kopen en verkopen van een bedrijf? Wat zijn de belangrijkste (juridische) contracten, welke strategie volgt u en hoe bereidt u die voor, en waar moet u op letten bij lastige zaken als exclusiviteit en garanties & vrijwaringen?

Lees meer

6. Crowdfunding bij overname - Knab Zakelijk

Om de financiering van een bedrijfsovername mogelijk te maken worden anno 2016 vaak meerdere financiële partijen en mogelijkheden ingezet. Crowdfunding kan daarbij een aantrekkelijke alternatieve financieringsvorm zijn. Maar hoe tuig je als ondernemer zo'n crowdfundingsactie op? En aan welke voorwaarden moet zo'n constructie voldoen?

Lees meer

7. Fiscaliteit bij verkoop

Wat zijn de belangrijkste fiscale aandachtspunten bij een fusie, overname of bedrijfsverkoop? Welke mogelijkheden zijn er om binnen een familie het bedrijf fiscaal vriendelijk over te dragen?

Lees meer

8. Ondernemen via Franchise

Eén van de manieren om de ondernemersarena te betreden, is als franchisenemer. In deze workshop ontdek je de voor- en nadelen van franchise, geven we je tips hoe jij de juiste franchise vindt en lichten we de verschillen tussen franchise en MBI toe.

Lees meer