Ga direct naar de inhoud.

Workshops

Workshops

Hoe verkoop ik een bedrijf?

Wat komt er allemaal kijken bij de verkoop van een bedrijf? Van het bepalen van een goede vraagprijs, het vinden van een geschikte koper tot een slimme onderhandelingsstrategie. In deze workshop wordt u door de adviseurs van AenF Partners uitgebreid bijgepraat over waar u als verkoper allemaal mee van doen krijgt als u uw bedrijf gaat verkopen. 

Lees meer

Bedrijf overnemen via een MBI

De Management Buy In (MBI) is een specifiek type overnametransactie, waarbij de koper altijd een persoon is en het bedrijf geheel, gedeeltelijke of gefaseerd overneemt. Een MBI past goed bij ervaren managers met ondernemers-ambitie, omdat hun toegevoegde waarde (waaronder managementkwaliteiten) beter van toepassing komt in een bestaand bedrijf, dan in een nieuw te starten onderneming.

Lees meer

Wat is uw bedrijf waard?

Of u nu uw bedrijf wilt verkopen of juist een bedrijf wilt overnemen, de waardebepaling is een cruciaal onderdeel van het koop- of verkoopproces. In deze workshop wordt uitgebreid ingegaan op de belangrijkste factoren (valuedrivers) die de waarde van een bedrijf bepalen en de meest gehanteerde waarderingsmethoden om tot een onderbouwde waardering te komen. 

Lees meer

Wat te doen met 5 miljoen?

Wat gaat u doen met de opbrengst van uw bedrijf? Wat zijn daarbij belangrijke fiscale, juridische en financiële aspecten waar u rekening mee moet houden? En hoe ziet vervolgens uw financiële- en estate planning eruit? 

Lees meer

Juridische tips

Welke juridische aspecten komen er allemaal kijken bij het kopen en verkopen van een bedrijf? Wat zijn de belangrijkste (juridische) contracten, welke strategie volgt u en hoe bereidt u die voor?  

Lees meer

Toegevoegde waarde investeringsmaatschappij

Een investeringsmaatschappij kan op verschillende manieren een rol spelen de overname of (gedeeltelijke) verkoop van een bedrijf. Van het mede-financieren van een MBI/MBO tot een pre-exit of zelfs een volledige overname: er zijn verschillende constructies mogelijk. Maar waar ligt de toegevoegde waarde van zo'n investeerder? 

Lees meer

Fiscaliteit bij verkoop

Wat zijn de belangrijkste fiscale aandachtspunten bij een fusie, overname of bedrijfsverkoop? Welke mogelijkheden zijn er om binnen een familie het bedrijf fiscaal vriendelijk over te dragen?

Lees meer

Pre-exit: een bedrijf verkopen in 2 fasen

Uw bedrijf verkopen, het vermogen uit de risicosfeer halen en tóch betrokken blijven. Is het een sprookje? Nee. Het is de pre-exit strategie. Bij een pre-exit wordt de onderneming in twee etappes verkocht, en tussen de eerste en de tweede etappe maakt de onderneming een groeifase door om de ondernemingswaarde te verhogen.

Lees meer