Samenwerken met een investeringsmaatschappij

Logo MGF2x

Samenwerken met een investeringsmaatschappij biedt grote voordelen. De kennis en het kapitaal van een investeerder kan een flinke boost geven aan je bedrijf. Maar het is wel belangrijk om goede afspraken met elkaar te maken. Zaken als zeggenschap bij belangrijke beslissingen, periodieke rapportage maar uiteraard ook overleg over de te volgen groeistrategie en afspraken over een mogelijke exit. 

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om in twee stappen de onderneming 100% over te dragen aan het management waarmee continuïteit gewaarborgd wordt.

Praktijkcase:
Vorig jaar heeft Dennis Straatman met behulp van MGF de meerderheid van de aandelen in Van der Ham Glasgroothandel verworven. Voor de voormalig eigenaren was dit de beste keuze om hun erfgoed goed over te dragen.

Ondanks beperkte sales inspanningen is Van der Ham de afgelopen jaren toch sterk gegroeid. Vanwege beperkte ruimte kon de toename aan orders nauwelijks verwerkt worden. Daarom is in de zomer van ‘23 de bedrijfshal uitgebreid met 2900 m2. Nu ook dit is gerealiseerd staat Van der Ham zeer goed gepositioneerd voor verdere groei naar € 15 miljoen omzet. Dennis zal zijn ervaring delen over hoe het is om met een investeringsmaatschappij samen te werken.


Sprekers:

Dennis Straatman, DGA Van der Ham Glasgroothandel 

Stefan Damen, Partner bij MGF

Heimen Smit, Investment Manager bij MGF 

 

 

 

Logo MGF2x

Terug naar overzicht