Bedrijf overnemen via een MBI

buyinside logo standaard rgb

De Management Buy In (MBI) is een specifiek type overnametransactie, waarbij de koper altijd een persoon is en het bedrijf geheel, gedeeltelijk of gefaseerd overneemt. Een MBI past goed bij ervaren managers met ondernemersambitie, omdat hun toegevoegde waarde (waaronder managementkwaliteiten) beter van toepassing komt in een bestaand bedrijf, dan in een nieuw te starten onderneming.

Als enige intermediair die zich volledig richt op opvolging door MBI, informeert BuyInside u graag over de laatste trends en specifieke mogelijkheden bij dit type transactie. De kritische succesfactoren voor een geslaagd zoekproces komen aan bod, alsmede de verschillende processtappen in een MBI en hoe deze zijn te beïnvloeden.

Praktijkcase
Tijdens de Workshop zal de nieuwe CEO van Betronic , Jasper de Jonge, uitgebreid vertellen over hoe het MBI proces is verlopen. Hij is recent via een MBI medeaandeelhouder geworden van het snelgroeiende B2B Techbedrijf in Amsterdam. Hij zal vertellen hoe dit in de praktijk is gegaan en waar je tegenaan kunt lopen. 

Betronic richt zich op een niche van fabrikanten (bijv. van E-bikes, verwarmings- en energiesystemen) die niet over de juiste kennis en vaardigheden beschikken om dergelijke technologie zelf te ontwikkelen en produceren. Het bedrijf heeft 130 werknemers.

Jasper de Jonge heeft, voordat hij deze management buy-in realiseerde, carrière gemaakt in de
internationale logistieke sector, waar hij diverse internationale directiefuncties heeft bekleed.
Jasper wilde gaan ondernemen via een overname en schakelde daarvoor BuyInside in. Lees zijn volledige profiel via de link hieronder.

Sprekers

Anne Huitema, managing partner BuyInside

Joost Snoep, managing partner BuyInside 

Jasper de Jonge, CEO van Betronic

buyinside logo standaard rgb

Terug naar overzicht