Bedrijf overnemen via een MBI

buyinside logo standaard rgb

De Management Buy In (MBI) is een specifiek type overnametransactie, waarbij de koper altijd een persoon is en het bedrijf geheel, gedeeltelijk of gefaseerd overneemt. Een MBI past goed bij ervaren managers met ondernemersambitie, omdat hun toegevoegde waarde (waaronder managementkwaliteiten) beter van toepassing komt in een bestaand bedrijf, dan in een nieuw te starten onderneming.

Als enige intermediair die zich volledig richt op opvolging door MBI, informeert BuyInside u graag over de laatste trends en specifieke mogelijkheden bij dit type transactie. De kritische succesfactoren voor een geslaagd zoekproces komen aan bod, alsmede de verschillende processtappen in een MBI en hoe deze zijn te beïnvloeden.

Praktijkcase
Tijdens de Workshop zal MBI kandidaat John Feimann vertellen over hoe hij succesvol begeleid is bij zijn overname van Van Dam’s Kwastenfabriek. Tijdens de uitgebreide search die BuyInside met John had uitgezet kwam Van Dam uiteindelijk als meest interessante overname optie uit het netwerk van BuyInside naar voren. BuyInside heeft John begeleid tijdens het gehele mbi proces.

Sprekers

Anne Huitema, managing partner BuyInside

Joost Snoep, managing partner BuyInside 

John Feimann, eigenaar Van Dam's Kwastenfabriek

 

buyinside logo standaard rgb

Terug naar overzicht