Pre-exit: een bedrijf verkopen in 2 fasen

Uw bedrijf verkopen, het vermogen uit de risicosfeer halen en tóch betrokken blijven. Is het een sprookje? Nee. Het is de pre-exit strategie. Bij een pre-exit wordt de onderneming in twee etappes verkocht, en tussen de eerste en de tweede etappe maakt de onderneming een groeifase door om de ondernemingswaarde te verhogen.

Tijdens de workshop ‘Pre-exit: uw bedrijf verkopen in 2 fasen’ neemt  M&A dealmaker Fredrik Jonker van Marktlink en Wim Hendriks van Magistor je mee door het gehele pre-exit traject dat zij samen hebben doorlopen. Welke hobbels hebben zij moeten nemen? Voor welke vragen staat een ondernemer tijdens dit traject? Wat zijn de risico’s? Hoe vindt u de ideale partner om deze strategie én het beste resultaat mee te realiseren? Kortom, zij helpen u met het verkrijgen van inzichten voor het maken van de beste deal.”

Praktijkcase: Pre-exit Magistor
De drie aandeelhouders van Magistor zochten een ervaren investeerder die kan bijdragen aan het vormgeven van de volgende groeifase en de verdere professionalisering van de onderneming. Parallel aan de transactie werd de ervaren manager Frederik Tattersall aangesteld, die de dagelijkse aansturing van de onderneming voor zijn rekening gaat nemen. 

Sprekers

Wim Hendriks, ondernemer Magistor

Fredrik Jonker, Partner Marktlink

Terug naar overzicht