Friso Kuipers

Friso site v3 CompressedW10

Friso is al ruim 25 jaar werkzaam op het gebied van M&A. In 1992 behaalde hij zijn MBA-diploma van Henley en in 2002 werd hij een gecertificeerd Register Valuator. Friso is in 2004 tevens gekwalificeerd als geregistreerd NMI-mediator. Na zijn studie heeft hij als accountmanager gewerkt bij de Rabobank en ABN Amro voordat hij het Corporate Finance team van BDO vervoegde. In het begin van zijn carrière werkte hij voornamelijk in Oost-Europa, waar zijn focus lag op onderhandse plaatsingen, haalbaarheidsstudies en bedrijfsherstructureringen.

Friso is betrokken bij het gehele M&A-proces, van strategische en financiële analyse tot waarderingen en (contract)onderhandelingen. Nadat zij in de loop der jaren talloze transacties hebben gesloten, schakelen Rechtszalen en de Nederlandse Kamers van Koophandel bij geschillen vaak de hulp van Friso in als onafhankelijke derde partij bij aandelenwaarderingen voor bedrijven.

In 2005 richtte hij samen met Alexander Boissevain een M&A boetiek op: AenF Partners BV. Hun passie om ondernemers samen te werken in hun kritische bedrijfsontwikkelingen, samen met het ontdekken van een gat in de markt voor hun hoogwaardige advies, waren de belangrijkste redenen om AenF Partners te starten. In 2016 werd Friso verkozen tot 'aankoopadviseur van het jaar'. In 2024 rondde hij de Raad van Toezicht Cyclus af aan Business Universiteit Nijenrode.

Friso is getrouwd en heeft drie kinderen. In zijn vrije tijd speelt hij graag padel, golf en tennis.

Friso en Alexander hebben AenF Partners in 2024 samengevoegd met het Benelux-kantoor van Translink Corporate Finance om hun internationale ambities na te streven.

Friso site v3 CompressedW10

Terug naar overzicht