Philippe Huinen

phil

Philippe Huinen is werkzaam bij de Nationale politie, eenheid Limburg. Hij werkt binnen het crisisdomein. Philippe heeft ruim 17 jaar ervaring als politiespecialist onderhandelen bij gijzelingen en ontvoeringen.

Hij heeft vele crisisonderhandelingen gevoerd in binnen- en buitenland met allerlei type personen; dit in zaken als suïcidepogingen, afpersingen, ransom-en relationele ontvoeringen en gijzelingen. Zijn specialisme bevindt zich op gebied
van communiceren onder spanning en effectief beïnvloeden. Met recht kan gesteld worden dat hij vele mensenlevens heeft gered.

Daarnaast is hij lid van de Staf Grootschalig en Bijzonder optreden en geeft tactisch leiding aan onderhandelteams en interventie- eenheden. Sinds 2003 verzorgt Philippe Huinen als zzp-er opleidingen in onderhandelen, crisiscommunicatie en crisismanagement. Hij trainde vele onderhandelteams binnen de Dienst Justitiële inrichtingen, jeugdzorg en leidde in de particuliere sector vele professionals op in de kunst van crisiscommunicatie.

phil

Terug naar overzicht