Bedrijf overnemen via een MBI

De Management Buy In (MBI) is een specifiek type overnametransactie, waarbij de koper altijd een persoon is en het bedrijf geheel, gedeeltelijk of gefaseerd overneemt. Een MBI past goed bij ervaren managers met ondernemersambitie, omdat hun toegevoegde waarde (waaronder managementkwaliteiten) beter van toepassing komt in een bestaand bedrijf, dan in een nieuw te starten onderneming.

Als enige intermediair die zich volledig richt op opvolging door MBI, informeert BuyInside u graag over de laatste trends en specifieke mogelijkheden bij dit type transactie. De kritische succesfactoren voor een geslaagd zoekproces komen aan bod, alsmede de verschillende processtappen in een MBI en hoe deze zijn te beïnvloeden.

Praktijkcase: MBI Casper de Nooijer
Gastspreker tijdens de workshop van BuyInside is Casper de Nooijer. Casper werd onlangs via een management buy-in, samen met een tweetal investeerders, eigenaar van Bamboo Import Europe BV. Bamboo Import Europe is de grootste importeur en verkoper van bamboe(producten) voor consumenten in de Europese Unie. Op dit moment zijn er 14 verkooppunten in Europa. De onderneming is Europees marktleider op het gebied van bamboeproducten voor in de tuin en breidt het assortiment – dat momenteel uit ongeveer 300 verschillende producten bestaat – gestaag uit met producten voor binnen.

Casper neemt deelnemers aan deze workshop mee in zijn MBI-ervaringen. Hij zal met u zijn ervaringen delen over de voorbereiding op zijn traject, het proces en de specifieke do’s & don’ts van een geslaagde MBI.

Sprekers

Casper de Nooijer, Directeur Bamboo Import Europe

Anne Huitema, managing partner BuyInside

Joost Snoep, managing partner BuyInside 

 

Terug naar overzicht