Eric Vermeulen

Eric Vermeulen (1966) is met ingang van 1 januari 2016 als fiscaal partner verbonden aan AKD. Eric was een van de partners van Luminous Tax Matters N.V., welke vennootschap met ingang van 1 januari 2016 samen is gegaan met AKD. Bij AKD is hij werkzaam in de fiscale vakgroep. Hij maakt tevens deel uit van de kennisgroepen M&A, Arbeidsrecht, Transport & Energy en Overheid en Onderneming.

Eric is gespecialiseerd in fiscale advisering van nationaal en internationaal opererende ondernemingen. Hij heeft een breed georiënteerde praktijk en adviseert met name over onderwerpen als internationale herstructureringen, fusies, overnames, MBO-MBI, voorkomen lucratief belang, Box 2-problematiek en werknemersparticipaties.

Eric begon zijn carrière in 1988 in de Corporate Tax praktijk van Mazars Paardekooper Hoffman in Den Haag en Rotterdam. Als lid van de Transaction Services Group was Eric betrokken bij een groot aantal fusie- en overnameprojecten. Daarnaast was hij voorzitter van de internationale Service Line Tax binnen Mazars.

Daarnaast is Eric sinds 2002 docent aan de RSM/Erasmus Universiteit in Rotterdam waar hij fiscaal doceert over alle aspecten rondom overnames in het ‘Business Valuation’-programma. De gecombineerde ervaring van Eric met de financiële aspecten in de waarderings- en overnamewereld en de fiscaliteit, maakt dat hij snel en grondig inzicht heeft in de fiscale haalbaarheid bij overnames en participaties door private equity, management, werknemers en familie. Eric heeft daartoe veelvuldig contact met de waarderingsexperts binnen de Belastingdienst.

Eric is aan de Katholieke Universiteit Tilburg afgestudeerd in zowel fiscaal recht als fiscale economie. Tevens is hij lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB).

Eric verzorgt de workshop Fiscaliteit bij verkoop.

 

Terug naar overzicht