Cindy de Koning

Cindy de Koning scaled 2

Cindy de Koning is vooral bekend van haar werk op televisie en radio. Maar ook reist ze door het land als gespreksleider en dagvoorzitter.

Nieuwsgierig ben ik altijd geweest. Op 8-jarige leeftijd speelden mijn broer en ik persbureautje en een jaar later maakten we onze eigen radio programma’s op zolder. Dat niemand dat kon horen vonden we niet erg. Mijn liefde voor de radio was geboren. De ziekenomroep in Eindhoven en de lokale omroepen in Geldrop, Eindhoven en Waalre volgden. Na een tussenjaar HEAO communicatie was de opleiding journalistiek in Tilburg een feest om te volgen.

Ik mocht na mijn stage bij VARA’s Vroege Vogels nog even blijven hangen en startte bij Omroep Brabant als presentator en verslaggever op de radio. En werkte een jaar als ‘nachtvlinder’ bij de NOS als redacteur voor het ochtend nieuws. Bij Omroep Brabant ben ik nooit meer weggegaan, 15 jaar eigen programma’s op de radio en sinds 2002 ook leuke dingen doen op tv.

Toen ik in 2015 werd gebeld of ik zin had om mee te werken aan iets nieuws namens de regionale omroepen samen met de NOS, was het antwoord snel gegeven. Inmiddels is Bureau Regio niet meer weg te denken van de NOS redactie. En is het NOS Journaal Regio op tv al jaren een vertrouwd gezicht om 12.00 en 15.00. Sinds 2021 ook met een eigen journaal om 18.15.

De combinatie van programma’s presenteren op radio en tv bij Omroep Brabant, Omroep Gelderland en Bureau Regio is er een die me past als een jas. Samen met de collega’s van de regionale omroepen vormen we immers de grootste binnenlandredactie van Nederland.

Cindy de Koning scaled 2

Terug naar overzicht