Ga direct naar de inhoud.

Workshops

Hoe verkoop ik mijn bedrijf? - AenF Partners

Wat komt er allemaal kijken bij het verkopen van uw bedrijf? In deze workshop zal uitgebreid worden ingegaan op alle belangrijke aspecten van een bedrijfsverkoop: van het verkoopklaar maken tot het bepalen van een slimme prijststrategie en het vinden van een geschikte koper. 

Lees meer over deze workshop »

Succesvol opvolgingstraject via een MBI - BuyInside

Of u nu een bedrijf ter overname zoekt of juist opvolging voor uw eigen bedrijf: in deze workshop staat het specifieke proces van de Management buy in (MBI) centraal. Hoe kunt u zich als MBI-er of verkoper verzekeren van een succesvol opvolgingstraject?

Lees meer over deze workshop »

Waardecreatie met een buy & build strategie - MKB Fonds

MKB Fonds investeert in gezonde en volwassen MKB-(familie)bedrijven om via een pre-exit constructie een gefaseerde bedrijfsopvolging mogelijk te maken. In combinatie met de pre-exit wordt door MKB Fonds in een groot aantal gevallen nadrukkelijk ingezet om het bedrijf versneld verder te laten groeien middels een actieve buy & build strategie.

Lees meer over deze workshop »

Een succesvolle deal - Marktlink

U bent al heel wat jaren succesvol met uw onderneming, in de markt zit u aan het plafond of u nadert de pensioengerechtigde leeftijd. Wat wordt uw volgende stap? Uw bedrijf verkopen? Hier wordt vaak niet direct aan gedacht, maar u staat er wel voor open. Daarnaast is het vaak een intensief en emotioneel lang proces. Hoe vindt u de juiste koper die een bijdrage levert aan uw groeistrategie en het bedrijf blijft continueren. En wat komt er allemaal bij een bedrijfsovername kijken naast alleen een waardebepaling en een correcte afhandeling? Is het dan echt zo moeilijk om een bedrijf te verkopen?

Lees meer over deze workshop »

Crowdfunding bij overname - Knab Zakelijk

Om de financiering van een bedrijfsovername mogelijk te maken worden anno 2016 vaak meerdere financiële partijen en mogelijkheden ingezet. Crowdfunding kan daarbij een aantrekkelijke alternatieve financieringsvorm zijn. Maar hoe tuig je als ondernemer zo'n crowdfundingsactie op? En aan welke voorwaarden moet zo'n constructie voldoen?

Lees meer over deze workshop »

Juridische tips bij bedrijfsverkoop - DVAN

Als ondernemer wordt u ongetwijfeld op een bepaald moment geconfronteerd met de vraag of het tijd is uw bedrijf over te dragen. Binnen de familie, aan het management of aan een externe partij. Een belangrijke en spannende stap in uw carrière als ondernemer. Een intensief proces, waarbij een goede voorbereiding en een zorgvuldige uitvoering cruciaal zijn.

Lees meer over deze workshop »

Overnemen om te groeien - Florijnz Corporate Finance

Het plegen van een of meerdere (kleine) overnames kan voor een bedrijf vaak een enorme groeiversnelling opleveren. In navolging van grote multinationals, zien we ook steeds meer MKB-bedrijven die hun marktpositie uitbouwen en versterken door een zogenaamde 'buy and build' strategie. 

Lees meer over deze workshop »

Overheidsregelingen - Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Snelle groei, een bedrijfsovername of een management buy-out; allemaal situaties waarin ondernemers doorgaans risicodragend vermogen nodig hebben. Toch blijkt die financiering vaak minder eenvoudig te realiseren dan verwacht. Met regelingen als de Groeifaciliteit helpt het ministerie van Economische Zaken bedrijven bij het aantrekken van risicodragend vermogen.

Lees meer over deze workshop »