Ga direct naar de inhoud.

Nieuws

MKB-bedrijf 2,5 mln euro waard

De gemiddelde verkoopprijs van een MKB-bedrijf lag het afgelopen half jaar rond de 2,5 miljoen euro. Bijna een op de vijf bedrijven werd zelfs voor meer dan 10 miljoen euro verkocht. In alle sectoren zijn de verkoopprijzen in de eerste 6 maanden van dit jaar licht gestegen.

Lees meer »

30% bedrijfsverkopen niet gepland

Ruim dertig procent van de bedrijfsverkopen in Nederland is niet gepland.  Een onverwacht bod, een conflict tussen de aandeelhouders en ziekte of overlijden van de ondernemer zijn de meest voorkomende redenen.

Dit is een van de uitkomsten van de Brookz Overname Barometer, het periodieke onderzoek van overnameplatform Brookz, naar cijfers en trends in de overnamemarkt. 

Lees meer »

Vrouwen mijden overnames

In de afgelopen tien jaar was bij slechts 6% van alle bedrijfsovernames een vrouw betrokken. Een lagere risicobereidheid en een meer realistische inschatting van kansen zijn de belangrijkste redenen. 

Lees meer »

Ondernemer overschat waarde bedrijf

Vier van de tien ondernemers schatten de verkoopwaarde van hun bedrijf veel te hoog in. Gemiddeld denken die ondernemers 30% meer voor hun bedrijf te krijgen dan de reële marktwaarde, een prijs die ‘fair’ is voor zowel koper als verkoper.

Dit is een van de opmerkelijke uitkomsten van de Brookz Overname Barometer, het halfjaarlijkse onderzoek van overnameplatform Brookz, naar cijfers en trends in de overnamemarkt. Het onderzoek vond plaats onder 178 fusie- & overname-advieskantoren (ca. 700 adviseurs) die samen meer dan 90 procent van de MKB-overnamemarkt vertegenwoordigen (bedrijven met een omzet tussen de 1 en 30 miljoen euro).

 

Lees meer »

Ondernemer verkoopt steeds jonger

De gemiddelde leeftijd waarop ondernemers hun bedrijf verkopen is de afgelopen tien jaar significant gedaald. De meest voorkomende leeftijd van verkopende ondernemers ligt momenteel op 55 jaar. In 2005 was dat nog 60 jaar.

Dit is een van de uitkomsten van de Brookz Overname Barometer, het periodieke onderzoek van overnameplatform Brookz, naar cijfers en trends in de overnamemarkt. Het onderzoek vond plaats onder 128 fusie- & overname-advieskantoren (ca. 500 adviseurs) die samen meer dan 80 procent van de MKB-overnamemarkt vertegenwoordigen (bedrijven met een omzet tussen de 1 tot 30 miljoen euro).

Lees meer »

Overnamemarkt op stoom

Meer transacties, een grotere orderportefeuille en een positieve outlook voor de rest van 2015. Dat zijn de belangrijkste uitkomsten van de Brookz Overname Barometer, het periodieke onderzoek van overnameplatform Brookz, naar cijfers en trends in de overnamemarkt.

Het onderzoek vond plaats onder 122 fusie- & overname advieskantoren (460 adviseurs) die samen meer dan 75 procent van de MKB-overnamemarkt vertegenwoordigen (bedrijven met een omzet tussen de 0,5 tot 25 miljoen euro).

 

Lees meer »